088 456 1234

Jos Poell B.V.

“Wij wilden overzichtelijker, efficiënter en eenduidiger onze processen gaan vastleggen en beheren.”

Jos Poell B.V. wilde meer inzicht en efficiëntie

Bij Jos Poell ligt de focus vandaag de dag volledig op de bekende toast en pasteibakjes. Kwaliteit staat hoog in het vaandel in Weert. Zo zijn alle producten gemaakt van pure ingrediënten en is er aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het belang van automatiseren

“Wij liepen door verouderde techniek veel achter de feiten aan. Er waren veel handelingen nodig om alle processen goed te registreren. Handmatige registratie  blijft altijd tijdrovend en foutgevoelig. Wat verder ontbrak, was goed inzicht in de logistiek en het productieproces.”

Wij wilden overzichtelijker, efficiënter en eenduidiger onze processen gaan vastleggen en beheren. Pro-actiever aansturen en niet meer achter de feiten aanlopen. En natuurlijk wilden we een ERP oplossing, die klaar is voor de toekomst. Onze doelstellingen voor een nieuw ERP systeem waren op hoofdlijnen:

De keuze voor Exact

“We hebben Exact met Microsoft Navision vergeleken, onder andere op basis van de kosten gedurende de héle levensduur van het systeem.

De software van Exact is altijd up-to-date, doordat de wensen van een grote groep klanten wordt ingebouwd in standaard oplossingen. Duur maatwerk is hierdoor niet meer nodig. Het brede assortiment modules in Exact gaf ons bovendien de garantie dat veranderende eisen en wensen ook in de toekomst met Exact kunnen worden ingevuld.“

Het implementatieplan van A.B. Software & Consultancy

“Wij wilden in zeer korte tijd Exact implementeren en met zo min mogelijk administratieve handelingen de juiste stuurinformatie voor handen hebben. Het implementatieplan van A.B. Software gaf ons vertrouwen dat dat zou lukken.

Na de inventariseerde van onze eisen en wensen, bouwde A.B. een zogenaamd testbedrijf in Exact. Op basis van historische orders konden we zo de inrichting van het nieuwe systeem beoordelen en de ideale werkwijze met elkaar vaststellen. Binnen budget en de afgesproken doorlooptijd waren we live.”

 • Alle informatie altijd up-to-date
 • Inzicht in de voorraad
 • Betere ketencommunicatie met EDI
 • Minder administratieve handelingen
 • Betere afstemming tussen processen/afdelingen
 • Verhoging van de leverbetrouwbaarheid

Wij wilden meer overzichtelijk en efficiëntere, eenduidige processen

Arie Pieter van Wensveen, consultant bij Jos Poell

Exact Food Event Houten

Bekijk live onze Food Suite in Exact

donderdag 7 juni 2018
12.30 tot 17.00 uur
Van der Valk Houten
Bekijk alle events

Een impressie van de Food Suite op Exact

 • De complete ERP oplossing voor de voedingsindustrie

  Met de Food Suite heeft u grip op uw planning, marges, voorraad en recepten. U bewaakt realtime de kwaliteit van uw product.

  Lees meer
 • Royal Steensma aan het woord

  Bekijk hoe Royal Steensma grip heeft met de Food Suite van Exact.

  Lees meer
 • Koninklijke Buisman aan het woord

  Koninklijke Buisman is goed geautomatiseerd met Exact

  Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over onze Food Suite in Exact of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.