088 456 1234

Van Wijngaarden B.V.

Met Exact is Van Wijngaarden beter in staat om in te spelen op de kritische succesfactoren in de voedingsmiddelenindustrie.

Van Wijngaarden B.V. speelt in op kritische succesfactoren

U kent vast en zeker dé Zaanse mayonaise van Van Wijngaarden. Ook voor een marktleider is het van groot belang om snel in te kunnen spelen op de veranderingen in consumentengedrag, productie- en distributiemethodes. Met Exact heeft Van Wijngaarden grip op alle processen en direct inzicht in alle relevante gegevens

Automatisering speelt een steeds belangrijkere rol

Michel van Wijngaarden: “Voor mij was het al langer duidelijk dat automatisering een strategische rol gaat spelen.” Als we kijken naar de markt, zien we dat alle processen steeds beter op elkaar moeten worden afgestemd. Je moet de juiste aantallen producten voorradig hebben en de juiste prijs hanteren om rendabel te zijn.

Exact software helpt uitstekend bij het nauwkeurig beheren van voorraden en recepten. Bovendien moeten we een receptuur heel secuur naleven om een constante kwaliteit te kunnen garanderen. Ook het verbruik wordt dan ook heel nauwkeurig vastgelegd.”

Inzicht en beheersing van processen is essentieel

Je moet elke stap van inkoop, productie tot en met levering inzichtelijk hebben. Niet alleen de tracking en tracing, maar ook kostprijstechnisch moet het kloppen.

Door de uitgebreide rapportages in Exact is altijd de juiste informatie beschikbaar. Het meten van prestaties van toeleveranciers is hier een mooi voorbeeld van; Per bestelling zijn de leverprestaties terug te zien – belangrijk vanwege HACCP – en als het nodig is kunnen we dus direct ingrijpen.

Exact helpt niet alleen het management

Michel van Wijngaarden vervolgt: “Een automatiseringstraject begint met het uitzetten van nieuwe werkwijzen, daarna volgt de implementatie én het personeel. Zo kan ons productiepersoneel nu zelf zien wat het productieresultaat is. Iedereen werkt zo mee aan het bereiken van ons gezamenlijk doel en dat werkt!”

“Wij hebben onze organisatie Lean ingericht en daardoor de kosten verlaagd. We zijn bovendien aanzienlijk gegroeid, niet alleen in omzet maar ook in assortiment en klantengroepen. Zonder Exact hadden we deze groei niet kunnen bolwerken zonder investering in extra personeel. We hebben nu grip op onze processen. Dat geeft niet alleen ons een goed gevoel, ook onze klanten plukken daar de vruchten van”.

 • Sterke efficiencyverbetering
 • Volledig innovatieproject i.p.v. slechts software-implementatie
 • Toeleverancier-monitoring
 • Nauwkeurig beheren van recepturen
 • THT-bewaking en 100% traceability

Met Exact kunnen we beter inspelen op veranderd consumentengedrag

Michel van Wijngaarden, directeur bij Van Wijngaarden

Exact Food Event Houten

Wij laten u deze middag verschillende toepassingen zien van onze Food Suite in Exact. In één middag krijgt u een goed beeld van wat Exact en onze implementatie methodiek (o.a. ook Lean Manufacturing) voor uw organisatie kunnen betekenen.

donderdag 7 juni 2018
12.30 tot 17.00 uur
Van der Valk Houten
Bekijk alle events

Een impressie van de Food Suite op Exact

 • De complete ERP oplossing voor de voedingsindustrie

  Met de Food Suite heeft u grip op uw planning, marges, voorraad en recepten. U bewaakt realtime de kwaliteit van uw product.

  Lees meer
 • Royal Steensma aan het woord

  Bekijk hoe Royal Steensma grip heeft met de Food Suite van Exact.

  Lees meer
 • Koninklijke Buisman aan het woord

  Koninklijke Buisman is goed geautomatiseerd met Exact

  Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over onze Food Suite in Exact of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.