Implementeren is organiseren

Succesvol ERP implementeren, zo doe je dat

Een nieuw ERP systeem leidt vaak tot teleurstellingen. De gemiddelde budgetoverschrijding is maar liefst 178%. Een op de drie ERP projecten wordt voortijdig gestaakt. En slechts één op de tien projecten is succesvol. Wilt u voorkomen dat u slechts 10% kans op succes heeft? Dit is wat wij hebben geleerd en hoe wij het doen.

Wanneer u een ERP systeem gaat implementeren is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de bedrijfsprocessen en -doelstellingen. Er moet dan een antwoord komen op vragen als:

  • Hoe produceert uw bedrijf?
  • Waarom doet u dat eigenlijk zo?
  • Past deze werkwijze nog in de strategie en in de huidige – en, zeker zo belangrijk, de toekomstige markt?
  • Hoe werken afdelingen samen? Is de organisatie wendbaar genoeg?
  • Liggen de doelstellingen, strategie, KPI’s en managementinformatie nog op één lijn?
  • Wat wilt u verbeteren?

Onze aanpak: eerst met onze consultants inzoomen op deze vragen en vervolgens snel een concrete oplossing bouwen. Zo wordt de ERP implementatie vervolgens meer dan de zoveelste automatiseringsslag. Opeens heeft u met een ERP pakket een krachtig toekomstgericht instrument om uw hele bedrijfsvoering aan te jagen en deze naar een hoger plan te tillen.

 

Vragen? Neem contact op met Gertjan Barendsen!
Gertjan Barendsen
Sales Consultant "Exact is een geweldige oplossing voor productie en logistiek. Veel mensen weten dat nog niet. Het is standaard ERP met héél veel functionaliteit."

Afspraak maken

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---