088 456 1234

Succesvol ERP implementeren, zo doe je dat

Een nieuw ERP systeem leidt vaak tot teleurstellingen. De gemiddelde budgetoverschrijding is maar liefst 178%. Een op de drie ERP projecten wordt voortijdig gestaakt. En slechts één op de tien projecten is succesvol. Wilt u voorkomen dat u slechts 10% kans op succes heeft? Dit is wat wij hebben geleerd en hoe wij het doen.

Implementeren is organiseren

Wanneer u een ERP systeem gaat implementeren is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de bedrijfsprocessen en -doelstellingen. Er moet dan een antwoord komen op vragen als:

  • Hoe produceert uw bedrijf?
  • Waarom doet u dat eigenlijk zo?
  • Past deze werkwijze nog in de strategie en in de huidige – en, zeker zo belangrijk, de toekomstige markt?
  • Hoe werken afdelingen samen? Is de organisatie wendbaar genoeg?
  • Liggen de doelstellingen, strategie, KPI’s en managementinformatie nog op één lijn?
  • Wat wilt u verbeteren?

Onze aanpak: eerst met onze consultants inzoomen op deze vragen en vervolgens snel een concrete oplossing bouwen. Zo wordt de ERP implementatie vervolgens meer dan de zoveelste automatiseringsslag. Opeens heeft u met een ERP pakket een krachtig toekomstgericht instrument om uw hele bedrijfsvoering aan te jagen en deze naar een hoger plan te tillen.

 

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over onze Food Suite in Exact of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.