088 456 1234

“Om grip te houden op de hele operatie, hebben we alles ondergebracht in Exact.”

Royal Steensma heeft grip dankzij Exact

Royal Steensma B.V. is één van de grootste leveranciers van chocolade, fruitvulling, citroenrasp, marsepein, kortom alles voor de bakkerijsector. Royal Steensma richt zich echter niet alleen op de ambachtelijke bakkers, ook aan de retail, de industrie en de consument wordt geleverd.

Altijd toegang tot realtime informatie

“Om grip te houden op de hele operatie, hebben we alles ondergebracht in Exact. Zo heeft iedereen realtime inzicht in zijn planning, voorraad, leveringen en marges. Maar ook de SSCC labeling, EDI en receptuurbeheer in Exact zijn voor onze doelstellingen in de verschillende markten belangrijk.”, aldus Johan de Jong, hoofd ICT van Royal Steensma B.V.

Grip op de materiaalplanning met MRP

“Dankzij MRP hebben we grip op de aanvoer en voorraad van grondstoffen. Vroeger hadden we de ‘grondstof van de dag’, dan was er volgens de administratie nog genoeg, maar het lag er niet. Nu hebben we geen ‘grondstof van de dag’ meer en dat zie je direct terug in onze leverperformance.”

Voorraadbeheer en traceability zijn goed geregeld

Soms stelt een klant je voor een dilemma: “Wij hebben zus-en-zo te weinig gehad”. Vroeger moesten we dan gaan tellen: zoveel geproduceerd, zoveel geleverd, zoveel apart gezet, et cetera.

Nu kunnen we met WMS precies nagaan wat er geleverd is, wanneer en aan wie. En dankzij de geïntegreerde track & trace oplossing in Exact, weten we direct waar welke order is, waar dan ook in het proces. Deze oplossing garandeert bovendien een optimale THT bewaking. We hebben nu de garantie dat onze producten op de juiste manier en datum worden uitgeleverd.

Het is prettig werken met een consultant die weet wat er speelt

De heer Bosgra: “Door de efficiëntere aansturing kunnen we veel kosten besparen. Voor mij als logistiek manager is het bovendien prettig werken met een consultant, die weet wat er in een voedingsmiddelenbedrijf speelt. We profiteren daardoor maximaal van de mogelijkheden van Exact voor de voeding.”

 • WMS met barcodescanning
 • THT-bewakingsgarantie en 100% traceability
 • Stuurinformatie in dashboards
 • Grip op materiaalplanning (MRP) en recepturen
 • Real-time inzicht in aanvoer en voorraad van grondstoffen

Om grip te houden zit alles nu in Exact

Johan de Jong, hoofd ICT van Royal Steensma B.V

Een unieke roadshow bij de Verenigde Nederlandse Kruidendrogerijen (VNK)

Tijdens de roadshow hoort en ziet u, wat u met de Food Suite in Exact kunt bereiken. Deze volledig geïntegreerde ERP oplossing maakt het mogelijk om uw volledige bedrijfsvoering in één systeem onder te brengen. Er zal een tour gemaakt worden door zowel de productie als het magazijn en er zal aan u gepresenteerd worden op welke wijze VNK gebruik maakt van Exact. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Meld u zich dan vrijblijvend aan via het formulier onderaan deze pagina. A.B. Software & Consultancy en VNK hopen u te mogen ontvangen op 27 oktober 2020.

Bekijk alle events

Een impressie van de Food Suite op Exact

 • De complete ERP oplossing voor de voedingsindustrie

  Met de Food Suite heeft u grip op uw planning, marges, voorraad en recepten. U bewaakt realtime de kwaliteit van uw product.

  Lees meer
 • W.G. den Heijer heeft overzicht met Exact

  Op ieder moment, is alle relevante informatie beschikbaar

  Lees meer
 • Koninklijke Buisman aan het woord

  Koninklijke Buisman is goed geautomatiseerd met Exact

  Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over onze Food Suite in Exact of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.