Alles draait om ons 100% sluitende kwaliteitssysteem

ERP Food Suite vist alles uit voor zalmrokerij

Zalm is een voedingswaar dat onder strenge regels valt, want geen portie zalm is gelijk. De traceability ervan in de totale foodketen is cruciaal voor Zalmrokerij H. van Wijnen B.V.. Pieter Priem is actief met administratie, PZ én IT-verantwoordelijk: “Dankzij de integratie van standaard Exact Globe, ABEI, Sumatra én de support vanuit AB is elk stukje zalm van ons op het bord van een consument 100% traceerbaar.”

Zalmrokerij H. van Wijnen B.V. uit Krimpen aan de IJssel behoort in het topsegment tot de grootste en oudste rookhuizen in Europa. De specialisatie? Gerookte zalm. H. van Wijnen investeert in unieke zalmproductcombinaties en werkt consequent volgens de hoogste hygiëne- en kwaliteitsstandaarden. Met smaak en traditie als twee onwrikbare pijlers onder het bedrijf. Afnemers van de grotendeels Noorse zalm zijn Nederlandse en buitenlandse groothandels en retailers waarvoor Van Wijnen private labels produceert. Pieter: “Centraal staan handmatige bewerkingen zoals portioneren per product, aangevuld met enkele machinale bewerkingen. Alles draait om ons 100% sluitende kwaliteitssysteem.”

 • ERP Food Suite van AB

  Van Wijnen maakt feitelijk gebruik van de ERP Food Suite van AB. Opgebouwd uit Exact Globe, Sumatra en ook ABEI. Pieter: “Wij kunnen met wat AB voor ons heeft geïmplementeerd, geïntegreerd en ingeregeld alles registreren wat we binnen onze foodsector willen en moeten vastleggen. Sumatra doet al dit zoekwerk voor ons in de Exact database en ABEI zorgt er onder meer voor dat wij eenvoudiger informatie in Exact kunnen registreren vanuit andere softwarepakketten.”

  Lees hier meer over de ERP Food Suite

 • Tracen tot in detail

  Automatisering is een cruciale kernfactor in dit foodbedrijf. Pieter: “Mocht er iets niet goed zijn met onze zalm die uiteindelijk op het bord van de consument belandt, dan willen én moeten we dat tot aan de leverancier terug kunnen traceren. Daar gebruiken we een programma voor dat we via AB naast onze standaard Exact Globe hebben draaien. Dit heet Sumatra. Via de tool Sumatra halen we eenvoudig al onze productiedata uit de database van Exact Globe naar boven: de ontvangsten in ons bedrijf van zalm en vervolgens ons verbruik in het verwerkingsproces. Een gereed product melden we binnen Exact op basis van een productieorder af. Al die data komen gecomprimeerd en overzichtelijk terug in de rapportages. Een consultant van AB heeft de rapportages vanuit Sumatra op onze eisen en wensen ingericht. Dat kúnnen ze ook, omdat ze verstand hebben van de processen in de food en net zolang doorvragen totdat ze alle facetten van onze specifieke bedrijfsvoering in beeld hebben.

 • Mocht er zich dus verder in de keten na ons een probleem voordoen, dan kunnen we het spoor van die portie zalm tot aan de leverancier terugvinden.”

  Weegschaalkoppelingen

  Van Wijnen heeft in haar bedrijf weegschalen in werking met een digitale koppeling. Pieter: “Via software van ABEI kunnen de productieorders zoals deze in Exact staan worden ingelezen in deze weegschalen. Maar dit werkt nog niet vice versa, de weegschalen geven hun informatie nog niet terug aan het systeem. Die wederkerigheid in dit deel van de automatisering willen we nog gaan realiseren.”

Wilt u meer lezen over de ervaring van zalmrokerij H. Van Wijnen met nog meer verschillende software oplossingen?

Download de 3de editie van MAAK!

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---