Zoveel mogelijk integreren in één systeem

Alle processen in één compleet systeem

Adriaan Goede BV behoort tot de oudste ei-verwerkende bedrijven ter wereld. Dagelijks worden in Landsmeer vele honderdduizenden eieren gebroken om het eiwit van de dooier te scheiden. Een scala aan kwalitatief hoogstaande ei-producten gaat vervolgens de hele wereld over.

Speciale aandacht voor inzicht en kwaliteit

Voor Adriaan Goede geldt wat voor elk bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie geldt, de kwaliteitseisen zijn hóóg. De wettelijke normen vallen in het niet bij wat sommige klanten eisen.
Voorheen hing (te) veel af van de kennis en beschikbaarheid van individuele werknemers, veel stond op paper of in lijstjes in Excel. “Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld track en trace in Exact, met één druk op de knop kan ik nu alles inzien.” aldus Gerwin Roelofs, algemeen directeur van Adriaan Goede.

“Alles gaat nu veel sneller; overzichten, MRP, de administratie, alles zit in één systeem en iedereen kan er mee werken. Orders, contracten, de voorraad en de planning, het is met enkele clicks in beeld en ‘praat’ feilloos met elkaar, tot en met het manufacturing execution system (MES) systeem aan toe”.

Betere commerciële beslissingen

“Door het inzicht in de voorraad, de planning en het feit dat alles real-time in één systeem wordt bijgehouden, kunnen we nu ook betere commerciële beslissingen nemen.

Wat komt er nog op ons af aan nieuwe orders? Wat op basis van lopende contracten? En wat hebben we op voorraad? Als je dat weet kun je ook beter plannen en rekening houden met de inkoop van eieren.”

Efficiënter werken

“Verder zien we ook dat de informatievoorziening ons helpt om efficiënter te werken. Doordat Exact een integrale oplossing biedt zijn alle gegevens beschikbaar en zijn we in staat om op basis van onze productieplanning de benodigde eieren te bepalen.”

Gerwin Roelofs besluit met een advies aan collega’s in de voedingsindustrie: “Zorg voor een partner met kennis van zaken door bij referenten te gaan kijken”. Onze consultant van A.B. begreep ons en kwam door zijn ervaring met praktische oplossingen. Kennis van de voeding is belangrijk als je een ERP systeem gaat implementeren.

 • Sterke efficiencyverbetering
 • Minder afhankelijk van medewerkers
 • 100% Traceability
 • Real-time overzicht in MRP en voorraad
Ik kon gewoon merken dat de consultant ons begreep en wist hoe hij in Exact onze problemen kon oplossen
Een impressie van de Food Suite op Exact
 • De complete ERP oplossing voor de voedingsindustrie

  Met de Food Suite heeft u grip op uw planning, marges, voorraad en recepten. U bewaakt realtime de kwaliteit van uw product.

  Lees meer
 • Met de Food Suite heeft u grip op uw planning, marges, voorraad en recepten. U bewaakt realtime de kwaliteit van uw product.

  Bekijk hoe Royal Steensma grip heeft met de Food Suite van Exact.

  Lees meer
 • Koninklijke Buisman aan het woord

  Koninklijke Buisman is goed geautomatiseerd met Exact

  Lees meer

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken