Met de oplossing van Exact wereldwijd inzicht in de bedrijfssituatie

Yogi Tea heeft inzicht tot in de kleinste details van het productieproces

Yogi Tea verkoopt thee aan ruim 60 verschillende partijen in meer dan 40 landen. Het produceert alleen in Europa al meer dan 300 miljoen zakjes. En van elk van die zakjes, kan het precies achterhalen wanneer het waar is gemaakt. Yogi Tea werd in 1984 opgericht door Yogi Bhajan en is ‘s werelds grootste producent van kruidenthee. De producten van het bedrijf zijn gebaseerd op de Indiase natuurgeneeskunde Ayurveda en kennis van een gezonde manier van leven. Dit is een belangrijke factor in het wereldwijde succes van Yogi Tea.

De thee wordt geproduceerd op basis van gecontroleerde organische landbouw in Europa en de VS. Het verwerkt meer dan 80 biologisch geteelde kruiden en specerijen tot 44 verschillende soorten thee die het verkoopt aan supermarkten, natuurwinkels, importeurs en groothandels in meer dan 40 landen. Al met al dus een gigantische logistieke operatie.

Alles valt of staat bij de traceerbaarheid van producten en ingrediënten

Naast die complexe logistiek heeft het bedrijf nóg een belangrijke uitdaging, namelijk het voldoen aan internationale voedselveiligheidseisen. En daarbij geldt in het algemeen vooral: kunnen áántonen dat ze aan die eisen voldoen. Michael Garcia Heermann, Algemeen Directeur van Yogi Tea: “We moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen van de FDA en andere autoriteiten. Daarvoor is traceerbaarheid van al onze producten en ruwe materialen cruciaal.”

In het licht van risicomanagement is ook responssnelheid enorm belangrijk, ligt Heermann toe: “Stel je voor dat iemand een salmonella-vergiftiging oploopt na het drinken van jouw thee. In de VS kan de FDA binnen een paar uur reageren en zelfs een complete terughaalactie afkondigen. In dat geval moeten wij in staat zijn om nog op dezelfde dag vast te stellen wat er met een bepaalde batch is gebeurd. Wanneer is het geproduceerd, waar werd het geleverd – dat soort zaken.”

Op zoek naar wereldwijde dekking

Om aan die eisen te kunnen voldoen, is software onontbeerlijk. Yogi Tea ging op zoek naar een wereldwijd inzetbaar IT-systeem dat in staat was om deze complexiteit het hoofd te bieden. Ze kwamen uit bij Exact vanwege de mogelijkheid om alle belangrijke processen te integreren binnen één systeem, en vanwege de opties voor het effectief afstemmen en segmenteren van alle wereldwijde data. Doordat Exact deze oplossing heeft gestandaardiseerd, kon hij snel worden uitgerold op alle locaties, waardoor de lagere implementatiekosten lager uitvielen dan begroot.

Michael Garcia Heermann, Algemeen Directeur van Yogi Tea GmbH: “Een van onze belangrijkste doelen was om het bedrijf leaner te maken en om een omgeving te creëren waarbinnen we konden vertrouwen op een centrale bron van gegevens die de daadwerkelijke bedrijfssituatie weergeeft. Dankzij de oplossing van Exact is dit vandaag de dag nog steeds onze bedrijfsstandaard voor datamanagement.

 

Wilt u meer lezen over Yogi Tea? Of wilt u meer lezen over de ervaringen van andere voedingsproducten met onze software oplossingen? 

Download de 3de editie van MAAK!

Bekijk onze events
  • Bedrijfsbezoek bij Vobra Special Petfoods voor de voedingsindustrie!
    Donderdag 31 oktober 2024
    13.00 uur
    Vobra Special Petfoods
    Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---