088 456 1234

‘Wij zijn goed geautomatiseerd!’

Koninklijke Buisman in control met Exact

Op 9 augustus 1867  brandde Herman Buisman zijn eerste ‘koffiestroop’. Tegenwoordig produceert Koninklijke Buisman tal van koffiesoorten en chocoladespecialiteiten. Voor het goed inrichten en optimaliseren van de productie, voorraad, inkoop en de financiële administratie maakt Buisman gebruik van Exact.

Traceerbaarheid en certificering

“Een groot voordeel van Exact is dat er aan de ingrediëntenkant deels ordergestuurd gewerkt kan worden in plaats van voorraad gestuurd. Dat is fantastisch voor de cashflow!”, aldus Engelbert van der Weerd, controller bij Buisman. “Daarnaast maken we gebruik van Track & Tracing in Exact. Je moet binnen 4 uur op kunnen lepelen wat er precies aan ingrediënten in een eindproduct zit en wat bij welke klant is terechtgekomen op welke datum. Met één druk op de knop hebben we dat nu inzichtelijk. ”

Grip op de voorraad en logistiek

“Met behulp van MRP kunnen we heel nauwkeurig plannen. Stel, je hebt voor Cappuccino 50.000 potten nodig, en er zijn er 10.000 op voorraad. Dan gaat er automatisch een mailtje naar de leverancier voor de benodigde potten.

En voor diezelfde Cappuccino is in Exact ook de receptuur vastgelegd. De grondstoffen worden via de receptuur afgeboekt en zijn via batchcodes te volgen.
Wanneer een product de fabriek verlaat wordt de bijbehorende barcode gescand, voordat het naar ons externe warehouse gaat. Daar worden orders voor retailers gecombineerd, zodat er altijd volle vrachtwagens naar de supermarkten rijden.”

Moderne ICT oplossingen zijn van levensbelang

Onder andere Electronic Data Interchange (EDI) is belangrijk voor een partij als Buisman. Van der Weerd: “We communiceren direct vanuit Exact met onze logistieke partner en met de Jumbo, AH, Plus en noem maar op. En de verwerking van inkoopfacturen is ook volledig gedigitaliseerd. Er zijn natuurlijk altijd ‘nice-to-haves’, maar we merken tijdens bijeenkomsten met andere producenten: Wij zijn goed geautomatiseerd! “ Een partner met een hoog kennisniveau op het gebied van ICT én de voeding, zoals de consultants van A.B. Software & Consultancy, is daarbij essentieel.”

 • Track and Trace met één druk op de knop
 • Direct communiceren met partners dankzij EDI
 • Alle informatie altijd up-to-date
 • Inzicht in voorraad met MRP
 • Tijdsbesparing door IFR
 • Implementatieconsultants gespecialiseerd in de voedingsindustrie

Wij zijn in staat om het hele proces beter onder controle te houden

Engelbert van der Weerd, controller bij Koninklijke Buisman

Een unieke roadshow bij de Verenigde Nederlandse Kruidendrogerijen (VNK)

Tijdens de roadshow hoort en ziet u, wat u met de Food Suite in Exact kunt bereiken. Deze volledig geïntegreerde ERP oplossing maakt het mogelijk om uw volledige bedrijfsvoering in één systeem onder te brengen. Er zal een tour gemaakt worden door zowel de productie als het magazijn en er zal aan u gepresenteerd worden op welke wijze VNK gebruik maakt van Exact. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Meld u zich dan vrijblijvend aan via het formulier onderaan deze pagina. A.B. Software & Consultancy en VNK hopen u te mogen ontvangen op 27 oktober 2020.

Bekijk alle events

Een impressie van de Food Suite op Exact

 • De complete ERP oplossing voor de voedingsindustrie

  Met de Food Suite heeft u grip op uw planning, marges, voorraad en recepten. U bewaakt realtime de kwaliteit van uw product.

  Lees meer
 • Royal Steensma aan het woord

  Bekijk hoe Royal Steensma grip heeft met de Food Suite van Exact.

  Lees meer
 • W.G. den Heijer heeft overzicht met Exact

  Op ieder moment is alle relevante informatie voor iedereen beschikbaar

  Lees meer

Wij helpen u graag verder

Wilt u meer weten over onze Food Suite in Exact of andere oplossingen die wij bieden? Van gedachten wisselen met één van onze consultants? Een demonstratie aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.