“Met onze nieuwe IT-basis zijn we klaar voor verdere groei!” 

Food Basics heeft haar volledige primaire proces vastgelegd in de ERP Food Suite

De zoektocht van Food Basics naar een ander ERP-pakket bleek tamelijk urgent. Het was namelijk te kostbaar om het oude op maatwerk gebaseerde ERP-pakket in lijn te krijgen met de bedrijfsgroei en veranderende processen. De door AB geadviseerde combinatie van de ERP Food Suite in Exact en Synergy met Best of Breed add-ons bood een goede oplossing.

Food Basics & Tasty Basics

Food Basics uit Aalden is van origine een B2B-organisatie en ontwikkelt en produceert ingrediënten voor de levensmiddelen- en diervoederindustrie. Zusterbedrijf Tasty Basics is voor de retailmarkt actief en ontwikkelt gezonde consumentenproducten met onbewerkte grondstoffen, zodat al het goede, zoals vezels, eiwit en vitaminen, van de grondstoffen in het product zit. Gezond, maar ook gewoon lekker. Esther Dokter, directeur operations Food Basics: “Dit betekent dat we zowel de B2B-markt als de consument bedienen via retail. Twee aparte werelden om zaken mee te doen.”

De ERP Food Suite in Exact

Na een zoektocht kwam Food Basics uit bij de ERP Food Suite in Exact. Esther: “Deze oplossing is standaard, maar ín die standaard vind je alle bijzonderheden terug die de food bijzonder maken zoals receptuurbeheer, Track & Trace, kwaliteitscontrole en dergelijke. Hierin is ons volledige primaire proces vastgelegd. Ook is inmiddels ons financiële pakket hierin geïntegreerd. De back office haalt alle financiële data er nu een stuk gemakkelijker uit. Tegelijkertijd biedt Synergy onze meer salesgeoriënteerde collega’s de meer generieke data in de vorm van op rapportages gestuurde dashboards.” Esther noemt nog een ander voordeel: “We kunnen nu ook werkstromen aanmaken in Exact. Bij Tasty Basics hebben we geen eigen productie en werken we samen met gespecialiseerde partners, met vaak onderling uiteenlopende kenmerken. Die willen we goed kunnen vastleggen. We zoeken graag productiepartners voor de producten die wij in alle vrijheid willen ontwikkelen. Dankzij het kunnen aanmaken van werkstromen in Exact hebben wij de mogelijkheid om ons veel breder te oriënteren op mogelijke productiepartners.”

Ontdek meer over de ERP Food Suite

Ook meerdere add-ons geadviseerd en gekoppeld

Esther: “We zitten nu in de fase om een koppeling te realiseren met EDI voor het orderproces en met Scan Sys voor de afwikkeling van de inkomende facturen. Ook de add-ons zijn door AB geadviseerd en gekoppeld aan de ERP Food Suite. We wilden naar een systeem toe dat standaard al voldoende in huis had om onze specifieke zaken via een add-on te regelen. Exact werkt daartoe met professionele partners. Als zij bijvoorbeeld upgrades doen binnen hun specialisme dan varen wij daar automatisch op mee.”

Automatiseren om te kunnen innoveren

Ook wordt BestMix geïmplementeerd voor de productontwikkeling. Esther: “Daar hadden we voorheen weinig mogelijkheden voor in huis, terwijl juist innovatie de basis vormt van ons bedrijf. BestMix gaat ons hierin veel flexibiliteit geven voor het bedenken van nieuwe recepten en doorrekenen van bijvoorbeeld de nutritionele waarde. De definitieve recepten worden geïmporteerd in Exact.”

Lees het hele verhaal van Food Basics in MAAK!

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---