Receptuurbeheer in Exact

Hoe blijft u creatief als kwaliteit en wetgeving al uw aandacht vergen? Tegenwoordig stelt de Warenwet evenveel eisen aan de communicatie over uw producten, als aan de wijze waarop u voedingsmiddelen produceert. Voor u betekent dit dat u continu in control moet zijn bij de ontwikkeling en het beheer van uw recepturen. Hoe blijft u snel genoeg nieuwe smaken en producten ontwikkelen als de wetgeving en kwaliteitseisen steeds strenger worden?

Creatief zijn vereist ‘geen kopzorgen over randvoorwaarden’

Om als voedingsbedrijf écht met voeding bezig te kunnen zijn, moet u blindelings kunnen vertrouwen op de afhandeling van de randvoorwaarden. Uw ingrediënten, recepten en productspecificaties wilt u moeiteloos en op een veilige manier beheren.

Vaak worden recepturen nog in verschillende systemen geadministreerd, wat leidt tot ergernis en een te grote kans op fouten. De gevolgen van een fout in een recept of etiket kunnen verstrekkend zijn; correcte specificaties van ingrediënten en allergenen zijn immers een vereiste in de voedingsmarkt.

Receptuurbeheer in Exact

Exact voor de voedingsmiddelenindustrie biedt krachtige MRP, integraal WMS, en eenvoudig EDI. Daarnaast biedt Exact standaard functionaliteit voor traceability van uw grondstoffen en eindproducten en uitgebreid receptuurbeheer.

Exact heeft bovendien de mogelijkheid om te koppelen met alle gangbare ingrediëntendeclaratie systemen, waaronder Best-mix en E-clarion.

Minder beheerlast en optimale productontwikkeling

Onder andere Acatris, Vaessen Schoemaker en Steensma gebruiken Exact in combinatie met Best-mix. Voor deze bedrijven is het een groot voordeel dat ze op één plek hun recepturen bijhouden. Er kan eenvoudig aan kwaliteitseisen en wet- en regelgeving worden voldaan. Uw productontwikkeling wordt optimaal gefaciliteerd*.

  • Houd rekening met de meest complexe en gedetailleerde beperkingen en eisen vanaf de eerste stap in de productontwikkeling.
  • U voert een stuklijst in en de software geeft onmiddellijk de kostprijs, voedingswaarden en het allergeen profiel.
  • Definieer porties en vergelijk het gehalte aan nutriënten met de aanbevolen referentiewaarden.
  • Recept specifieke parameters houden rekening met verdamping, vitamine verlies bij productie en houdbaarheidsverliezen.
  • Alle informatie wordt weergegeven op een duidelijk overzicht, zodat u eenvoudig van het recept kunt vergelijken met uw verwachtingen, regelgeving en ingrediëntendeclaraties.
    *Functionaliteit op basis van Best Mix Receptuurbeheer.

Meer weten?

Met Exact kiest u dus voor een bewezen oplossing in de voeding. Met alle gangbare systemen voor voedingsmiddelenberekening is een koppeling mogelijk. U voldoet aan de wetgeving én hoeft recepturen maar één keer in te voeren en kan ze dan gaan optimaliseren. Zo houdt u tijd over voor productontwikkeling.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Exact? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek één van onze kennissessies.

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---