Internationale ambities? Exact ondersteunt uw groei

Yogi Tea heeft wereldwijd realtime inzicht

Yogi Tea werd in 1984 opgericht door Yogi Bhajan en is ‘s werelds grootste producent van kruidenthee met vestigingen in de VS en Europa. De producten van het bedrijf zijn gebaseerd op de Indiase natuurgeneeskunde Ayurveda en kennis van een gezonde manier van leven.

Complexe wereldwijde bedrijfsvoering

Yogi Tea wordt in meer dan 40 landen over de hele wereld verkocht en geproduceerd op basis van gecontroleerde organische landbouw in Europa en de VS. In Europa alleen al produceert Yogi Tea meer dan 300 miljoen zakjes thee. De producten worden daarbij gemaakt van meer dan 130 verschillende natuurlijke ingrediënten. Het bedrijf verkoopt wereldwijd ruim 60 verschillende soorten thee aan supermarkten, natuurwinkels, importeurs en groothandels.

Traceerbaarheid is cruciaal

Yogi Tea moet voldoen aan de internationale regels voor voedselveiligheid en organische teelt, en de kwaliteitscriteria van de Food and Drug Administration (FDA). Dit levert voor Yogi Tea ook de nodige IT-uitdagingen op als het gaat om het verkrijgen van het inzicht dat nodig is om een grotere productiviteit en efficiëntie te bereiken. Om aan de regels te voldoen, is volledige traceerbaarheid van alle ingrediënten en producten cruciaal. Daarnaast moet het bedrijf de kwaliteitsregels ook afstemmen met alle leveranciers. Om de operationele controle te houden, moet het management beschikken over alle wereldwijde data (sales/inkoop/productie), en over volledige integratie van de financiële administratieve processen met de logistieke processen en data met betrekking tot kwaliteitsmanagement en voorraad.

Op zoek naar wereldwijde dekking

Yogi Tea wilde één centrale ERP oplossing voor accounting en voorraadcontrole in alle landen. Daarnaast wilde het bedrijf wereldwijd alle data monitoren om verbeteringen in productie, logistiek en salesperformance te bereiken. En voor het management was het een must have om altijd toegang te hebben tot realtime data via een dashboard. De software moest bovendien ondersteunen in het verbeteren van kwaliteitsmanagement en certificeringsprocessen.

Exact voor productie en logistiek

Vooral de mogelijkheid om alle processen te integreren binnen één systeem was een belangrijke eigenschap van Exact voor Yogi. Naast de opties voor het effectief afstemmen en segmenteren van alle wereldwijde data, warehouse management, kwaliteitsmanagement, global data disaster recovery en het vastleggen en opvolgen van klachten. Een gestandaardiseerde ERP oplossing werd uitgerold en eenvoudig aangepast aan de lokale taal en wetgeving. Michael Garcia Heermann, Algemeen Directeur van Yogi Tea GmbH: `Een van onze belangrijkste doelen was om het bedrijf leaner te maken en om een omgeving te creëren waarbinnen we konden vertrouwen op een centrale bron van gegevens die de daadwerkelijke bedrijfssituatie weergeeft.`

Traceerbaarheid van producten en ingrediënten binnen enkele minuten

Heermann vervolgt: “We moeten voldoen aan een aantal strenge kwaliteitseisen van de FDA en andere autoriteiten en daarvoor moeten we 100% naadloze traceerbaarheid garanderen voor al onze producten en ruwe materialen. Snelheid is een must als je kijkt naar risicomanagement. Stel je voor dat iemand een salmonella-vergiftiging oploopt na het drinken van jouw thee. In de VS kan de FDA binnen een paar uur reageren en zelfs een complete terughaalactie afkondigen. In dat geval moeten wij in staat zijn om vast te stellen wat er met een bepaalde batch is gebeurd op diezelfde dag. Wanneer was het geproduceerd, en nog belangrijker, waar werd het geleverd. Nu hebben we die mogelijkheid.”

Bekijk onze events
 • Bedrijfsbezoek bij Vobra Special Petfoods voor de voedingsindustrie!
  Donderdag 31 oktober 2024
  13.00 uur
  Vobra Special Petfoods
  Lees meer Direct aanmelden
Bekijk alle events
 • Internationaal groeien

  Twee interessante trends.

  Lees meer
 • Voedingsbedrijven zoeken groei over zee

  Pernils Bufalvent kan voldoen aan de toenemende internationale vraag

 • Wat is belangrijk binnen ERP?

  Alle bedrijfsgegevens beheren in één systeem, een must in de voeding.

  Lees meer

Wij helpen u
graag verder!

088 456 1234

Afspraak maken

---